Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава издирването на оцелели след корабокрушението на суперяхта край Сицилия

Снимка: Ройтерс

Продължава издирването на оцелели след вчерашната трагедия с потънала луксозна суперяхта край бреговете на Сицилия. 

Междувременно стана ясно, че освен британският технологичен магнат Майк Линч и дъщеря му Хана, сред изчезналите са още председателят на Morgan Stanley Bank International Джонатан Блумър и Крис Морвийо, адвокат в голямата фирма Clifford Chance.

Британският технологичен магнат Майк Линч и 18-годишната му дъщеря са сред шестимата туристи, изчезнали след потъването на яхтата при мини-торнадо край бреговете на Сицилия. Потвърдена е смъртта само на един човек.

Пристанищните власти на Палермо казаха за канадската телевизия CBC News, че служителите са открили тялото на Рекалдо Томас, роден в Канада мъж, който е живял в Антигуа. Яхтата под британски флаг, наречена Bayesian, е била с 10 души екипаж и 12 пътници на борда. Салво Кочина от агенцията за гражданска защита на Сицилия коментира, че "те са били на неподходящото място в неподходящото време“. 

Сред изчезналите са още две големи фигури в банковия и адвокатския свят. Джонатан Блумър е председател на Morgan Stanley Bank International и застрахователната компания Hiscox. 70-годишният британец е получил образованието си в Имперския колеж в Лондон и преди това е бил член на бордовете на редица компании. 

Адвокатът Крис Морвийо е работил по големи случаи на корупция, включително неотдавнашното оправдаване на британския технологичен магнат Майк Линч. Има сведения, че пътуването с яхтата е било празнуване на оправдателната присъда. 

В събота в Кембридж почина друг обвиняем в процеса и бивш сътрудник на Линч след като бе блъснат с кола


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени