Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малка е вероятността да има оцелели при потъването на яхтата край Сицилия

Екипи на италианската брегова охрана продължават издирването на оцелели след инцидента край бреговете на Сицилия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският посланик в Италия потвърди, че четирима британци са сред изчезналите след потъването на суперяхтата край Сицилия. Бреговата охрана коментира, че макар и издирването на изчезналите да продължава усилено, вероятността те да са оцелели е минимална.

Посланик Едуард Луелин каза, че е разговарял с повечето оцелели британци, споделяйки ужасното им преживяване и макар и да не посочи конкретни имена, в медиите вече съвсем официално циркулира списък с имената на водещите се изчезнали. На първо място това е технологичният магнат Майк Линч и 18-годишната му дъщеря Хана. Следват президентът на Morgan Stanley Bank International Джонатан Блумър и неговата съпруга Джуди. Списъкът се допълва от американците Крис Морвийо, съдружник в адвокатска кантора Clifford Chance и съпругата му Неда, за която се знае, че е дизайнер на бижута с над 20-годишна практика в Ню Йорк.

Според работна теория на италианската брегова охрана всички вероятно се намират  на дъното на морето в потъналата яхта. Яхтата е потънала много бързо и е много малка вероятността те да са успели да я напуснат. Камера в една от вилите на брега е заснела потъването, което е стнанало в рамките на 60 секунди. 

Потвърдена обаче е единствено смъртта на готвача на яхтата, който е канаднски гражданин и тялото му е намерено. Сред спасените е съпругата на Майк Линч, известен като „британския Бил Гейтс“ и оправдан наскоро по голямо дело за корупция в САЩ. Крис Морвийо е бил в защитата по делото срещу Майк Линч. Сред оцелелите има адвокати, които са представлявали Линч и те са били поканени да се присъединят към него на яхтата след оправдаването му по съдебното дело през юни, каза един от роднините на оцелелите.

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени