Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министрите заседават след неуспешния опит за ново служебно правителство

Снимка: Ани Петрова
Чуй новината! Чуй новината:

Служебното правителство ще заседава за първи път след като президентът Румен Радев отказа да подпише указ за ново служебно правителство заради казуса около Калин Стоянов. В предварителния дневен ред има осем точки.

Доклади и проекти на решения са в дневния ред на служебното правителство с премиер Димитър Главчев, което се събира за първи път, след като опитът на Горица Грънчарова – Кожарева да състави нов служебен кабинет бе неуспешен.

Министрите ще обсъдят възможността за допълнителни бюджетни средства за Министерството на земеделието, които да бъдат насочени чрез заем към "Напоителни системи".

Според определените в конституционните текстове възможности Главчев е един от възможностите за служебен министър – председател, като самият той вече потвърди готовността си да остане на поста и да организира следващия предсрочен парламентарен вот.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който се оказа основен проблем в предложения списък с нови министри във вече невъзможния кабинет "Кожарева", е част от настоящия кабинет, а актуален коментар от страна на Главчев след последния развой около Стоянов няма.


По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени