Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София ще домакинства Световни купи в художествената гимнастика до 2028 г.

Снимка: Facebook / @BGRGfederation

София ще бъде домакин на Световни купи по художествена гимнастика през олимпийския цикъл до Игрите в Лос Анджелис 2028, съобщават от БФХГ.

"Щастливи сме да обявим, че кандидатурата на БФХГ и България за домакинство на Световни купи по художествена гимнастика за следващия олимпийски цикъл до Лос Анджелис 2028 беше одобрен. Така София ще посрещне световния елит на художествената гимнастика и през следващите четири години. Първата Световна купа за 2025-а ще бъде в столицата от 4 до 6 април. Международната федерация по гимнастика, в лицето на Президентската комисия, оцени високо организационните качества на българската федерация и отличната организация на всички предишни издания на Световната купа в София", заявиха от родната централа.

Останалите домакини ще бъдат Баку (Азербайджан), Ташкент (Узбекистан) и Милано (Италия). Освен традиционните Световни купи, ще има и две Чалъндж купи в Портимао (Португалия) в началото на май и в Клуж-Напока (Румъния) през юли.

Както е известно, България спечели и правото да организира третото световно първенство по художествена гимнастика за девойки, което ще проведе в края на юни следващата година.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени