Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нестеров се класира на четвъртфинал в Добрич

Пьотр Нестеров продължава без загубен сет.
Снимка: БФТ

Националът на България за Купа „Дейвис“ Пьотр Нестеров се класира за четвъртфиналите на турнир от сериите „Чалънджър“ в Добрич, който е от категория 50 и е на червени кортове.

Той се наложи над Николас Санчес Искердо от Испания с 6:1, 6:2 след час и 45 минути игра на централния корт на ТК Изида.

В първата част 21-годишният Нестеров поведе с 4:0 с агресивна игра. При 1:5 съперникът сервираше за оставане в сета, но роденият в Москва Пьотр го проби след топка в аут на съперника и така взе частта за 40 минути игра.

Нестеров успя да направи брейк в следващия сет за 3:1. Той реализира четвъртата си възможност след грешка на испанеца на мрежата. Веднага след това националът затвърди с гейм на нула. После изнервеният Санчес Искердо влезе в дълъг спор със съдията на стол, относно негови отсъждания и състоянието на корта, за което получи официално предупреждение. В седмия гейм Нестеров трябваше да отразява точка за рибрейк и се справи с изящна комбинация „къса топка-прехвърлящ удар“. При 2:5 испанецът сервираше за оставане в срещата, но не успя да го стори. Пьотр успя да реализира четвъртия си мачбол след форхенд в аут на опонента.

За успеха Нестеров залужи 8 точки за световната ранглиста, където е 439-и сега, както и 1030 евро от наградния фонд.

По-късно в Добрич ще играе и друг национал Александър Донски. Той се изправя срещу аржентинеца Хуан Баутиста Торес.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени