Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сблъсък между ПП-ДБ и "Възраждане" заради поправките в Закона за образованието

Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

"Възраждане“ и ПП-ДБ отново влязоха в конфликт. Причината е списък с имена учители от Варна, публикуван във "Фейсбук" от местната организация на "Възраждане". В публикацията са изброени 26 преподаватели от училища в града, за които се твърди, че са се подписали против поправките в Закона за предучилищно и училищно образование. 

От "Възраждане"-Варна призовават родителите да поискат обяснение от директорите на училищата, където - цитирам - "паразитират въпросните джендъри". От "Възраждане“ настояват за гаранции, че" тези лица няма да вършат противозаконна пропаганда спрямо децата на Варна."

От ПП-ДБ видяха в това "списък на долнопробен език на омразата“ и "партийна агресия“. "Това е "пример за политическа пропаганда в училище и използване на нашите деца като политически инструмент“, написа във ФБ съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

Председателят на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков поиска незабавна реакция на министъра на образованието и науката, за "да бъдат защитени българските учители от репресията на "Възраждане“. Той определи публикацията като "призив към линч“.

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени