Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП ще внесе законопроект за отмяна на дефиницията за "нетрадиционна сексуална ориентация"

Снимка: promeni.bg

Другата седмица "Продължаваме промяната" ще внесе проект за промяна на Закона за предучилищното и училищното образование, съобщиха в съобщение до медиите от партията.

Идеята на ПП е да бъде отменена дефиницията за "нетрадиционна сексуална ориентация", която беше приета от Народното събрание в началото на месеца с гласовете на депутатите от "Възраждане", "Има такъв народ", БСП, ДПС и ГЕРБ-СДС.

Според "Продължаваме промяната" с тези промени е започнал "опасен процес към фашизма в България" и поправките се борят с несъществуващ проблем.

"Пропаганда в българското училище няма. Тя беше забранена със закон и досега. Всяко съдържание, което стига до учениците, всеки учебник, всяко помагало или учебна програма минава през одобрение на Министерството на образованието и науката", се казва още в позицията на "Продължаваме промяната".и  допълват "Днес преследваме 800 учители, утре може да са артисти заради ролите им, или журналисти заради това, че изразяват мнение, хора с небългарски имена или други религии."

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени