Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът ще приеме кандидата за служебен министър-председател в 10:00 часа в понеделник

Снимка: БТА

На 26 август, понеделник, от 10.00 часа държавният глава Румен Радев ще приеме на „Дондуков“ 2 кандидата за служебен министър-председател Димитър Главчев.

В изпълнение на чл. 99, ал. 5 от Конституцията на 9 август президентът определи настоящия служебен министър-председател и председател на Сметната палата за служебен премиер и му възложи да предложи състав на служебен кабинет.

На 22 август държавният глава връчи мандат да досегашния служебен министър-председател да състави нов кабинет и определи съставът му да бъде представен в понеделник.

Очаквам до понеделник да ми предложите състав на Министерския съвет, който убедително да се вписва в това. След това аз ще напиша указ и още същия ден вие да положите клетва. При успех изборите ще са на 27 октомври", каза Радев.
Основната ми задача ще бъде да се свали политическото напрежение, в понеделник ще представя състав на служебен кабинет, отговори Главчев.
"Винаги може човек да се справи и по-добре. Аз няма за какво да се срамувам за работата на правителството, на което съм все още служебен премиер. Никой не оспори, че изпълнихме добре основната си задача – да организираме честни, свободни и прозрачни избори. Едновременно с това запазихме от години определения път на България, свързан с Европа", заяви служебният премиер.

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна