Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Големият приз на "Речни ноти" е за Александра Георгиева от Бургас

Александра Георгиева
Снимка: Община Тутракан

Александра Георгиева от Бургас спечели голямата награда на 23-ото издание на Международния конкурс "Речни ноти", който се проведе в Тутракан. Наградата ѝ беше връчена от председателя на журито, композитора Хайгашод Агасян, съобщават организаторите за БТА.

Тази година в конкурса участваха над 100 млади изпълнители от цялата страна, Полша, Румъния и Казахстан. Призът "Гран При Джуниър" беше присъден на Анна Ниазиева от Шумен.

За първи път в историята на Международния конкурс "Речни ноти" имаше и "жури под прикритие", което наблюдаваше участниците както по време на изпълненията, така и извън конкурсната програма. В тази роля бяха менторът по актьорско майсторство Мартин Кърнолски и младата изпълнителка Жаклин Костадинова. Те обявиха резултатите от тайното наблюдение и наградиха Стефан Павлов от Варна - за артистичност, Виктория Асенова от София - за добро сърце и Елена Панайотова от Русе - за слънчева усмивка.

Конкурсът "Речни ноти" е включен в календара на Министерството на образованието и науката в програмата за осъществяване на мерките за закрила на деца с изявени дарби. Организатори на конкурса са Общинската администрация и Общинският център за извънучилищни дейности в Тутракан.

По материали от БТА 


По публикацията работи: Зоя Димитрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна