Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три пожарни от София са изпратени в помощ на гасенето на пожара край пернишките села Расник и Вискяр

Снимка: Елена Тамакярска

Три противопожарни автомобили от София са изпратени в помощ на огнеборците в Перник за гасенето на пожара край пернишките села Расник и Вискяр. На място е пристигнал и директорът на Главна дирекция ПБЗН Александър Джартов.

Все още не е овладян пожарът край пернишките села Расник и Вискяр. Силният вятър е пренесъл огъня в посока Вискяр, където в момента са насочени всички усилия, каза регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов.

"Продължава борбата с огнената стихия. В момента на място са служители от РД „ПБЗН”- шест автомобила, към тях са присъединени три автомобила от София. На място има селскостопанска техника, горски служители и много доброволци. В момента усилията са насочени в това пожарът да не засегне къщите в село Вискяр. Това не е станало в село Расник. Няма изгоряла нито една къща. Изгорели са храсти, сухи треви и част от боровата гора над село Расник и Вискярска могила", каза Алексов.

Изгорял е и параклисът над село Расник. Към момента няма яснота как е възникнал пожара. Всичко, което беше възможно да мобилизираме сме мобилизирали , заяви областният управител Людмил Веселинов, който заедно със зам. кмета на Перник Мирослав Стоицев са на мястото на пожара.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна