Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович изравни рекорд на Федерер с успеха срещу Албот

Новак Джокович
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Защитаващият титлата си от US Open Новак Джокович започна по категоричен начин пътя си към историческата 25-а титла от Големия шлем на сингъл с успеха срещу Раду Албот с 6:2, 6:2, 6:4 тази сутрин (българско време) на централния корт в Ню Йорк „Артър Еш“. По този начин той се изравни по брой победи в турнира с Роджър Федерер.

Сърбинът срещна съпротива от молдовския квалификант в началото на всеки сет, но Албот не успя да издържи на предизвикателството достатъчно, за да постигне първата си победа в Топ 10 - резултат, който щеше да се нареди сред най-големите тенис обрати за всички времена.

Джокович спечели пет поредни гейма, за да вземе откриващия сет срещу 138-ия в света, след което проби в началото на втория и поведе с 2:1. Това даде началото на напрегната серия от три поредни пробива, в която защитаващият титлата си шампион се отърва от единствения си загубен сервис гейм за вечерта, като върна пробива с помощта на два уинъра след минаващи удари.

Въпреки че беше на косъм от успеха в третия сет, Албот се справи с няколко точки за пробив в последователни геймове, за да поведе с 3:2. Но сърбинът се окопити и спечели четири ралита с над 10 топки, за да постигне шестия си и последен пробив в мача, като в крайна сметка донесе победата без повече шум.

С 89-ата си победа в мач на US Open Джокович се изравни с Роджър Федерер на второ място по брой победи в турнира в историята при мъжете. С 89-13 баланс в Ню Йорк Джокович изостава само от Джими Конърс (98-17) в списъка на всички времена в Ню Йорк.

Ноле ще се бори за победа №90 във втория кръг срещу сънародника си Ласло Джeре,
По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна