Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един намушкан и 145 арестувани в последния ден на карнавала в Нотинг Хил

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Един човек е бил намушкан с нож в последния ден от карнавала в Нотинг Хил в западен Лондон, съобщиха от столичната полиция. Арестувани са 145 души. От полицията съобщиха, че няма опасност за живота на ранения. Повечето от арестуваните са за притежание на нападателно оръжие и наркотици. Има обаче и арестуван мъж, издирван за опит за убийство през юли в съседен лондонски квартал, който е бил разпознат в тълпата.  

Тази година в традиционния карнавал взеха участие около 1 милион души. Както посочи полицията, "мнозинството от тях бяха дошли да празнуват, а малцина използваха възможност да извършват престъпления, включително упражнявайки насилие". 

Британските медии отбелязват, че донякъде е изненадващо, че през втория ден има по-малко инциденти, за разлика от първия ден, в който участват основно деца и семейства, тък като вчера имаше трима ранени с ножове. 32-годишна жена продължава да е с опасност за живота в болница.


Полицията извърши общо 249 ареста през двата карнавални дни. Силите на реда се възползваха тази година от нов закон, който им дава по-големи правомощия за спиране и претърсване на хора. Сред иззетите нападателни оръжия има две огнестрелни. 

Карнавалът в Нотинг хил се провежда редовно от 60-те години на миналия век и е смятан за най-голямото улично парти в Европа.

По публикацията работи: Мария Петрова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна