Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пеевски критикува Радев за отменения указ за Горица Грънчарова-Кожарева

Снимка: Пресцентър ДПС

"Много ми е интересно да се провери как "мистър кеш" – Радев е отменил указа за предишната посочена премиерка. В този момент, в който той наруши Конституцията, той на практика не е президент. Това може да си го проверите! Той е нарушил Конституцията! Аз се изненадвам, че никой не реагира от колегите. Той вече е в пълно нарушение на Конституцията и ако това бъде установено, той автоматично няма да бъде президент". Това каза пред журналисти в НС съпредседателят на ДПС Делян Пеевски след клетвата на новия служебен кабинет:

"Ако съдът се произнесе, че президентът е нарушил Конституцията, при нарушение, няма нужда от процедура по импийчмънт. Ние сами не можем да го сезираме. Както виждате, всички партии са на колене пред него. Не знам защо! Той е просто един крадец с цялата му шайка. Аз ще го разоблича и гарантирам, че България ще бъде на българите".

По повод твърденията на ПП-ДБ и "Възраждане", че и новият вътрешен министър е близък до него, Пеевски каза:

"Както ги слушам, всички вътрешни министри са мои, всички министри са мои, премиерът е мой само президентът не е мой, а може и той да е мой. И това мога да чуя от тях". 


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна