Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима загинали и 16 ранени при последната вълна руски въздушни удари в Украйна

Украински спасители работят на мястото на ракетен удар в Кривий Рих, Украйна, 27 август 2024 г.
Снимка: БГНЕС

Четирима души са загинали и 16 са били ранени при последната вълна руски въздушни удари в Украйна тази нощ. 

Русия е атакувала с дронове и ракети различни части на страната, като за жертви и пострадали съобщиха властите в Запорожка, Харковска и Херсонска област.   Около столицата Киев са били свалени 15 дрона и няколко ракети.

Според руски военни блогъри, украинските въоръжени сили се опитват да преминат границата с руската Белгородска област, като около 500 украински войници атакуват пропускателните пунктове Нехотеевка и Шебекино. Областният управител Вячеслав Гладков заяви, че обстановката е усложнена, но под контрол и призова да бъде запазено спокойствие и да се вярва само на официалните източници.

Американският президент Джо Байдън определи като "възмутителна" мащабната руска атака от предходната нощ, при която загинаха седем души и близо 50 бяха ранени.

Украинският президент Володимир Зеленски изтъкна, че Киев подготвя своя отговор и посочи, че украинската армия ще използва изтребителите F-16 и ще продължи операцията си в руската Курска област:

Генералният директор на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси е на посещение в Курската атомна електроцентрала, за да оцени на място обстановката на фона на продължаващата украинска офанзива в Курска област.


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна