Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП-ДБ предлага кандидатите за еврокомисари да бъдат изслушвани в парламента

Атанас Атанасов и Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

От ПП-ДБ предлагат номинираните за български еврокомисар от МС да бъдат одобрявани и гласувани от парламента. Това заяви съпредседателят Кирил Петков:

"За това още днес ние ще напишем писмо и към министър-председателя, и към председателя на Народното събрание да придвижат максимално бързо нашата предложена процедура, така че всяка една номинация, която бъде предложена, да бъде изслушана в Народното събрание и да бъде гласувана. Само този начин този човек ще има възможността да представлява България легитимно".

 От ПП-ДБ обявиха, че също ще издигнат своя номинация за еврокомисар, но засега няма да го обявят, тъй като по-важни са процедурите, а не имената.

От формацията заявиха, че нямат доверие на премиера и министъра на вътрешните работи в новото служебно правителство. Те настояха Атанас Илков да им представи план за борба с купения и корпоративния вот. 

Атанас Атанасов:

"Подхождаме с недоверие към предното служебно правителство и на първо място, разбира се, към министър-председателя, който е висша партийна номенклатура на ГЕРБ. На първо място искаме да видим и очакваме много бързи действия от новия министър Илков. Ако той - да речем - ревизира една част от кадровите промени, които Калин Стоянов през август миналата година беше направил... Сега, г-н Илков, очакваме от Вас да махнете чадърите, ако може".

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна