Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Пазарджик награди сестрите Стефани и Габриела Стоеви

Петър Куленски посрещна и награди сестрите Габриела и Стефани Стоеви
Снимка: Община Пазарджик

На специална церемония в сградата на Община Пазарджик кметът Петър Куленски посрещна и награди сестрите Габриела и Стефани Стоеви за успешното им представяне на Олимпийските игри в Париж.

Състезателките, които достигнаха до четвъртфиналите на двойки и завършиха на пето място, бяха удостоени с парични награди в размер на 1000 лева за всяка, плакети, грамоти и специални фланелки с логото на общината.

По време на награждаването кметът Куленски изрази своята гордост от постиженията на сестри Стоеви и подчерта, че те са пример за младите хора в града и региона.

"Вашият успех е доказателство за високия спортен дух и неуморен труд. Пазарджик се гордее с вас и с това, че представихте България и нашия град на най-високо ниво на Олимпийските игри", заяви той.

Сестри Стоеви от своя страна благодариха за подкрепата на общината и жителите на Пазарджик, като подчертаха значението на тази подкрепа за тяхното представяне на международната сцена.

Церемонията завърши с обща снимка и обещание от страна на общината за продължаваща подкрепа към младите таланти на Пазарджик в бъдещите им спортни начинания.


По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна