Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нинова: Георги Свиленски и Иван Ченчев ще ръководят регистрацията на БСП за участие в изборите

Лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова съобщи, че е дала пълномощно на Георги Свиленски и Иван Ченчев да ръководят процеса по регистрация на БСП за участие в изборите.

"В същото време, аз, персонално, като председател в оставка няма да участвам в тези процеси. Всички да се успокоят малко, да се тушират всякакви спекулации и интриги. Вчера и днес го изведох нотариално, дадох пълномощно с пълни права на Георги Свиленски и Иван Ченчев, те да ръководят този процес по регистрацията на партията, регистрация на листи, редене и така нататък. Това в мен е пълномощното, така че от днес нататък те поемат този процес с усилия и гаранции, че БСП ще участва в изборите, че ще се представим достойно. Пак казвам, водени единствено от тревога, че има риск в тази ситуация поради късите срокове и нелегитимността на временното ръководство да не можем да се регистрираме за изборите. Партията ми е по-скъпа от всичко останало, така че няма да допусна това да се случи, но от днес нататък въпросите - към двамата колеги".

Корнелия Нинова коментира още, че евентуално номиниране от парламентарната група на БСП на Сергей Станишев за еврокомисар не е обсъждано и одобрено от партийните органи:

"За съжаление, не защото няма решение на органите. Няма решение нито на Националния съвет, нито на Изпълнителното бюро. Мнението, което беше изказано от Гуцанов и Зафиров, е тяхно лично. Докато органите не се произнесат, няма как да ви отговоря дали има единно решение. Ами добре, нека да видим какво ще решат. Нека да се произнесе колективният орган. Ако питате за персоналното ми мнение - не".

На въпрос дали ще се кандидатира за депутат, Нинова коментира, че това зависи от номинациите на структурите по места.

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна