Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров е в третия кръг на US Open след чиста победа

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис, след като постигна чиста победа над Ринки Хиджиката с 6-1, 6-1, 7-6 (4). Срещата продължи малко над два часа и 10 минути.

Най-добрият ни тенисист при мъжете беше безапелационен в първите два сета, в които даде само два гейма на 62-ия в световната ранглиста австралиец. 

Единствените трудности за Григор в срещата дойдоха в третата част. Деветият поставен в основната схема дръпна с пробив за 4-2, но Хиджиката моментално го върна. При 6-5 в полза на нашия тенисист Хиджиката отрази два мачбола, за да стигне до тайбрек. Там Димитров сервира великолепно и поведе с 6-1 точки, но се разконцентрира за малко и съперникът му намали на 4-6. Все пак аут на Хиджиката доведе до закономерен завършек на двубоя и нова чиста победа за българина след тази над французина Кириан Жаке на старта на турнира.

33-годишният българин завърши с 15 аса и 6 двойни грешки, като загуби само четири точки на първо подаване за целия мач. Той осъществи общо шест пробива и само веднъж отстъпи собствен сервис гейм. Статистиката при уинърите и непредизвиканите грешки също посочи категорично предимство за Димитров – над два пъти повече уинъри от съперника – 36 срещу 17, при 4 непредизвикани по-малко – 25 на 29.

В спор за място на четвърти осминафинал на "Флашинг Медоус" Григор ще се изправи срещу победителя от мача между Себастиан Баес (21) и Талон Грикспор.
По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна