Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доган за изключването на Пеевски: Крайно време беше, няма връщане назад

Снимка: ФБ ДПС
Чуй новината! Чуй новината:

От "ДПС Доган Пресцентър" разпространиха във Фейсбук страницата си видео с изказването на почетния председател Ахмед Доган на проведеното във вторник заседание с Централното оперативно бюро на ДПС. 

"Беше крайно време това да се случи" - заявява Доган по случай изключването на Делян Пеевски, както и Халил Летифов, Искра Михайлова-Копарова, Йордан Цонев, Хамид Хамид,  Станислав Анастасов, Радослав Ревански, Ертен Анисова.

"Убеден съм, че освободените вече, изключените, не са чели член Шести. Член Шести е негативната страна на нашата история, негативният ни опит. Той е изстрадан опит, за това си има заложена философия, дори в някои отношения много толерантна - има временно изключване, евентуално да се даде възможност да се коригира, но има и по-строга част, която е безкомпромисна.

Ние се придържаме към по-строгата част, защото вече твърде много се прекали от момчето, там няма връщане назад, но и за нас няма връщане, подчертава Доган.

"Това решение се очаква от цяла България, дори вече чувам такива приказки - въпросът не е да спасите ДПС, а въпросът е да спасите България, това се говори реално", казва още почетният председател на ДПС. 

По думите му само Централният съвет е панацеята. 

"Само Централният съвет е гилотината в такива случаи, така да се каже", посочва Доган. 



По публикацията работи: Савина Спасова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени