Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Привърженици на ДПС се опитаха да нахлуят в "сараите на Ахмед Доган" в "Бояна"

Снимка: БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

По-рано този следобед напрежението пред имота в столичния квартал  "Бояна", известен и като "сараите на Ахмед Доган", ескалира за кратко.

Около 100 привърженици на почетния председател на ДПС, които от сутринта се събраха пред къщата, която той от много години обитава, се опитаха да нахлуят в имота малко след 14.00 часа. Сред тях беше синът на Доган - Демир, съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров и евродепутатът Илхан Кючюк.

При опита за влизане в имота полицията използва физическа сила, за да ги изтласка. Органите на реда блокираха пътя към имота с полицейски бусове. Цялата къща е оградена от полицейски бусове, има и засилено присъствие на полицаи и жандармерия.

Множеството скандираше: "Мафия" и "Слуги на Пеевски".

Стана ясно, че полицията ще остане в имота, а прокуратурата ще направи проверка, като се запознае с всички факти до момента и ще се произнесе по казуса в законно установения 30-дневен срок.

Привържениците на ДСП също остават на мястото. Те се притесняват от това какво се случва с имота на Ахем Доган, който се оказа, че не е негов, какво се случва със сървърите, с информацията, с архива на партията. До момента този отговор не е даден официално. Полицията на няколко пъти беше в сградата, беше в къщата. Те са говорили с тези хора, но всичко е конфиденциално.

По-рано синът на Ахмед Доган - Демир Доган, също дойде на място. Според привържениците на почетния председател на ДПС той трябва да бъде допуснат в имота. Мотивите са, че вътре има собственост на баща му.

Подробности чуйте в звуковия файл и вижте във видеото!



По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени