Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националите по волейбол до 20 години с първа загуба на европейското

Националите ни по волейбол до 20 години допуснаха първа загуба на европейското първенство

Тимът на България по волейбол за мъже до 20 години загуби от Италия с 1:3 (25:15, 21:251 20:25, 21:25) на Европейското първенство в гръцкия град Арта. Това бе първа загуба за тима на селекционера Мирослав Живков.

Отборът на България започна в състав: Симеон Николов, Стилян Делибосов, Александър Къндев, Томислав Русев, Жасмин Величков и Кристиян Титрийски с либеро Константин Чипев. На мача присъства и селекционерът на мъжкия национален тим на България Джанлоренцо Бленджини.

Началото бе по-уверено за тима на Италия, който поведе с 3:1, но българите бързо изравниха и взеха инициативата в мача. Отборът на Мирослав Живков започна да прави серии по две и три точки, като имаше аванс при 11:7, а после се откъсна много при 19:10. Стигна се до 24:15 след сервис в аут на Джакомо Селери от съперника. С добър сервис на Стилян Делибосов и тройна успешна блокада при атаката на Италия тимът затвори първата част.  

Вторият гейм бе за италианците. Тимът на Живков и Владимир Николов водеше с 9:7, но допусна обрат. Съперникът направи няколко серии по три поредни точки, като поведе с 21:16. При 21:24 беше пуснат да изпълни сервис Костадин Козелов от нашия тим, който обаче не затрудни италианците и с атака на Томазо Барото те взеха частта и изравниха.

В третата част Италия се възползва от инерцията си и отново водеше играта, съперникът изпълняваше по-добър сервис, а и имаше късмет в ключови моменти. Италианците поведоха с 10:5, 18:12, а при 20:15 за Италия в залата спря токът и временно мачът бе прекъснат заради лошата видимост. Мачът бе подновен след повече от час, като Италия бе по-добър след паузата и набързо поведе с 24:16. При сервис на Кристиян Андреев България направи четири поредни точки, но Алесандро Бистрот от съперника завърши с атака за 25:20.

Началото на четвъртия гейм бе за България с 6:3 и 10:5. Италианците обаче не само изравниха, но и поведоха при 14:13. Тимът на треньора Микеле Дзанин направи сериозен аванс при 18:14. България успя да се върна в мача при 21:18, но тогава при една дълга топка италианците показаха страхотна защита, като спасиха топката с крак и след това завършиха с блокада.  Томазо Барото отбеляза последната точка в мача за 25:21.

Така тимът на България е на второ място в Група 2 след лидера Израел, който е с пълен актив. България има 9 точки и геймово съотношение 10:3, а трети е Италия със същия брой точки и геймово съотношение 9:4.  Утре тимът на България ще играе срещу домакините от Гърция от 20:00 часа.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна