Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-добрите ни състезатели ще се борят за отличията на МТ по аеробика в Пловдив

Най-добрите ни състезатели преодоляха квалификациите на международния турнир по спортна аеробика "PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN" за деца, юноши и девойки, мъже и жени, който се проведжа в Пловдив.

Тазгодишното издание е юбилейно 15-о и е включено в календара на Международната федерация по гимнастика (ФИГ). В него участват над 560 участници от 25 държави.

При мъжете и жените домакините ще имат представители в четири от петте категории. Борислава Иванова допусна грешка, но се нареди пета в пресявките, а Христо Манолов е четвърти при мъжете. Двамата ще спорят и за медалите на смесени двойки.

Тройката в състав Борислава Иванова, Антонио Папазов и Тихомир Баротев също допусна голяма неточност, но заеха пето място в квалификациите и продължават на финалите, където състезанието започва от нула.


При юношите и девойките 15-17 години Александър Мишинков спечели първо място в пресявките индивидуално, както и на смесени двойки заедно с Християна Златанова. При девойките Кристина Костова, която дебютира в тази възраст, е втора и също продължава на финала, а Златанова допусна грешка и е десета.

За отличията ще спорят още тройката Атанас Благоев, Кристина Костова и Моника Джамбова, както и групата Благоев, Костова, Джамбова, Мишинков и Златанова.

Финалите са днес  до 18.30 часа в Шеста палата на Международен панаир Пловдив. 

Това е последен турнир преди предстоящото Световно първенство през месец септември в Пезаро (Италия).


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна