Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България с шест медала от МТ по спортна аеробика "PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN"

Борислава Иванова, Антонио Папазов и Тихомир Баротев
Снимка: Съюз по аеробика

Българските състезатели спечелиха шест медала (два златни, два сребърни и два бронзови) от международния турнир по спортна аеробика "PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN" за деца, юноши и девойки, мъже и жени в Пловдив.

Тазгодишното издание е юбилейно 15-о и е включено в календара на Международната федерация по гимнастика (ФИГ). В него участваха над 560 участници от 25 държави.

Шестте медала са спечелени само в по-големите възрастови групи. При мъжете и жените Борислава Иванова и Христо Манолов завоюваха сребърно отличие на смесени двойки, като се наредиха зад представителите на Азербайджан и пред Румъния. Индивидуално мъже Манолов се класира четвърти, а Иванова е шеста при жените,

Тройката в състав Борислава Иванова, Антонио Папазов и Тихомир Баротев взе бронзов медал, след като остана зад съставите на Франция и Румъния.


При юношите и девойките 15-17 години Александър Мишинков спечели две титли. Той взе златото индивидуално, както и на смесени двойки заедно с Християна Златанова. 

В същата възраст (15-17 години) групата ни  Александър Мишинков,  Християна Златанова,  Моника Джамбова,  Атанас и Кристина Костова се наредиха на втората позиция, а в категория Тройки - Атанас Благоев, Кристина Костова, Моника Джамбова остана извън призовата тройка.

При 12-14-годишните тройката Стефани Лечева, Неда Запрянова и Мария Вълчева взе бронз.

"Много тежка конкуренция, много тежко състезание. Всички нации много са се готвили. Имаме още малко време - две седмици за юношите и девойките и три седмици за мъже и жени, и предстои Световното първенство в Италия", каза за БТА Димитрина Къндева, президент на Съюза по аеробика.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна