Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спартак (Варна) представи новия треньор

Кириакос Георгиу(в средата) ще води "соколите".
Снимка: ФК Спартак Варна

Кириакос Георгиу е новият старши треньор на новака в Първа лига Спартак (Варна).

Той бе представен от президента на клуба Павлин Николов на специална пресконференция, свикана от „соколите“.

Георгиу наследява на поста в Спартак Александър Томаш, който отиде в ЦСКА София, за да замени Томислав Стипич.  Роденият в Атина специалист вече е водил варненския отбор през 2020 година.

Според Николов Георгиу е точният човек, защото е напълно запознат с тренировките и методиката на Томаш и ще се справи със задачата.

Кириакос Георгиу каза, че се радва, че е тук. Той обясни, че имал недовършена работа тук и му се дава възможност да продължи възходящата линия на Спартак. Амбициран съм да направя всичко възможно това да стане факт – да продължим възходящата линия от юни насам, заяви специалистът. По думите му това включва не самите резултати, цялата организация в клуба, която е на много високо ниво, трансферната политика, екипът, който работи, футболистите и естествено най-важни са резултатите. Той благодари на президента на Спартак и уточни, че е получил предложение да води отбора лично от него.

Наставникът каза още, че има двама футболисти, които се чакат в отбора, но има забавяне с документи. Той каза, че няма да обявява позициите, на които те играят. Той каза, че селекцията в отбора не е само негово дело, а само е помагал в това. Специалистът каза, че президентът му е дал възможност да си избере екипа, с който ще работи.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна