Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Австралийски спринтьор спечели 17-тия етап във Вуелтата

Снимка: БТА

Австралийският спринтьор Кейдън Гроувс от Алпецин-Декьонинк спечели 17-ия етап от Колоездачната обиколка на Испания - 141,5 километра от Арнуеро до Сантандер.

Гроувс, който е носител на "зеленото трико" за най-активен състезател, регистрира третия си етап успех във Вуелтата тази година с време от 3 часа, 32 минути и 14 секунди. В оспорван финален спринт той изпревари чеха Павел Битнер (ДСМ) и белгиеца Вито Брат (Интермарше). Цялата основна група също пристигна с времето на Гроувс, което бе напълно очаквано след почти напълно равнинния профил на етапа.

В генералното класиране размествания не настъпиха, като "червеното трико на лидер" остава на гърба на друг австралиец - Бен О'Конър от Декатлон. Той има аванс от 5 секунди пред втория - трикратния победител във Вуелтата Примож Роглич (Словения/Ред Бул-Бора-Хансгрое). Трети е представителят на домакините от Испания Енрик Мас (Мовистар) на 1:25 минути.

При спринтьорите Гроувс увеличи аванса си на 116 точки. Той има 222, докато вторият Битнер е със 106. При катерачите първи с 56 точки остава австралиецът Джей Вайн (ОАЕ), следван от съотборника си Марк Солер (Испания) с 42 точки.

В четвъртък в Обиколката на Испания, която завършва в неделя, предтои етап номер 18. Той е с дължина от 179,5 километра от Витория-Гастеис до Маесту.


По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна