Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна: Един загинал и 4 ранени при руски обстрел срещу Константиновка

Снимка: БТА

Един човек загина, а 4-ма бяха ранени при руски обстрел срещу град Константиновка в Донецка област, съобщиха украинските власти. Президентът Володимир Зеленски заяви, че се изпълняват всички военни задачи в руската Курска област, където украинската армия започна операция през август.

По данни на украинската армия за последните 24 часа на фронта най-сериозна е била ситуацията в района на Покровск и Курахово в Донецка област. И на двете места е имало над 40 нападения.

В Киевска област властите съобщават за атака с дронове. 

В ход е подготовката на важни срещи със съюзници за укрепване на позициите не само на Украйна, но и на всички в Европа и света, които искат реален край на войната. През септември трябва да има резултати, заяви президентът Володимир Зеленски в поредното си обръщение.

Той е присъствал на заседанието на парламентарната група на партията "Слуга на народа", на която са съгласувани кандидатурите на девет нови министри в правителството.

През последните дни оставки подадоха няколко души от кабинета в Киев, сред които и външният министър Дмитро Кулеба. Сега на негово място се очаква да бъде назначен заместникът му Андрий Сибига.

Постът на правосъден министър ще съвместява вицепремиерът за европейската и евроатлантическата интеграция Олга Стефанишина.

Друг вицепремиер - Ирина Верешчук - която отговаряше за реинтеграцията на временно окупираните територии, започва работа в кабинета на президента като един от заместник-ръководителите.

Очаква се днес Върховната Рада да разгледа оставката на Виталий Ковал, който до момента оглавяваше Фонда за държавно имущество. Според информациите той ще застане начело на земеделското министерство.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна