Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Василев обвини Пеевски в рекет

Цветан Василев
Снимка: БГНЕС

Бившият мажоритарен собственик на фалиралата банка КТБ Цветан Василев обвини председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски в рекет. 

Твърденията си Василев публикува в личния си блог, като твърди, че именно тези факти е изпратил в писмо до Надежда Йорданова от „Да, България“ и членове на Временната комисия за разследване на дейността на групите около Петьо Петров- Еврото и Мартин Божанов- Нотариуса.

"Атаката срещу КТБ беше предхождана от рекет от страна на Делян Пеевски. Рекетът беше изразен и писмено чрез неговия доверен адвокат Александър Ангелов“, твърди Василев. 

До този момент се е стигнало, след като той е поискал да приключи бизнес отношенията си с Пеевски.

По време на онлайн изслушването си в комисията, проведено в средата на август, Цветан Василев беше обявил, че задълженията на Пеевски към банката са били за 500 млн. лв.

По-рано днес в кулоарите на парламента Делян Пеевски отрече, че той и свързани с него фирми имат задължения и заяви, че ако такива бъдат открити, той ще се откаже от депутатския си имунитет.

Вчера бившият депутат от ПП-ДБ Ивайло Мирчев каза, че получената от Цветан Василев информация е достатъчна, за да може главният прокурор да поиска имунитета на Пеевски.

   
По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна