Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съставът на РИК - Кюстендил остава в голямата си част същият

Снимка: Ива Антонова

В голямата си част съставът на Районна избирателна комисия в Десети изборен район – Кюстендилски, се запазва, както и съответните постове. Така е според решението на ЦИК, с което служебно е назначена РИК-Кюстендил. На консултациите при областния управител инж. Александър Пандурски не се стигна до съгласие, след като двете ДПС-та искаха да имат по един представител. Решението на ЦИК по състава на комисията за 10 МИР може да се обжалва.

За пореден път председател на комисията е Венцислав Механджийски, номинация на ГЕРБ. Той бше председател и на ОИК-Кюстендил за местния вот.

Зам.-председателите са четирима. Прави впечатление, че сред тях е Огнян Кирилов Иванов. Според информирани, той е плътно с ДПС на Пеевски. Секретар отново е адвокатът Илиян Хаджийски - също от ГЕРБ.

Комисията ще остане да работи в залата на централното градско читалище "Братство", както досега. Изобщо промени няма или са незначителни.

Коментарите по състава на РИК започнаха още днес. Очакват се и жалби в съда - на какво основание например едното ДПС - това на Пеевски, е в състава на комисията, а това на Доган - не.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени