Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обещано! "Ще дадем всичко от себе си, за да станем еврошампиони"

Мирослав Живков.
Снимка: БГНЕС

Мирослав Живков определи всички български национали в отбора за мъже под 20 години като герои. Треньорът коментира пред официалния сайт на БФ Волейбол победата над Украйна с 3:0 гейма на  полуфиналите на европейското първенство. Сега за тима предстои мач за златото срещу Франция, единственият отбор, който няма загуба на турнира и който е от 19 часа в сръбския курорт Върнячка баня.

„Мога само да благодаря и да говоря с най-хубавите възможни думи за моите момчета. Това са герои. Те са демонстрация как двегодишния ни труд дава ефект. Ние направихме прекрасно първенство досега. Гордея се с тях! Всички допринасят за големия успех", каза Живков.

"Знаем срещу какъв тим излизаме. Волейболистите на Франция играят в елитни мъжки тимове, много от тях са титуляри. В тази държава има прекрасно изградена система за изграждане на млади волейболисти. Радвам се, че ние тръгваме по техния път. Нашата федерация направи всичко необходимо да се подготвим при най-добри условия и резултатът е на лице. Казах на момчетата, че сега трябва да забравят всичко, което сме направили досега на европейското първенство", добави той.

"Искам да излезем с бистри глави на финала. След като сме стигнали до този мач, значи сме един от двата най-добри отбора в Европа. Това е най-хубавото за България. Сигурен съм, че волейболистите в моя отбор скоро ще бъдат национали. И това ще бъде повече от заслужено. Ще се радвам да ги гледам при мъжете. Сега ни остава едно - да изиграем един голям финал. Обещаваме на всички българи, че ще дадем всичко от себе си, за да го спечелим", завърши Живков.


По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна