Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радев: ЦИК да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите на Изборния кодекс

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев очаква Централната избирателна Комисия да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите на Изборния кодекс. Той подчерта, че ЦИК трябва да бъде подпомагана от правителството и  всички институции в държавата.

Според държавния глава в тази предизборна кампания обществото очаква от партиите да заемат позиция по истински важните теми, като корупцията.

"Примирението със заграбването и унищожаването на бизнеси, покваряването на цели институции и превръщането им в бухалка, с отявлената корупция, с чадъра над основните герои за грабежа на века - КТБ. Всичко това – това примирение ни доведе до състоянието, в което сме днес. А именно в Народното събрание да проникват тежко компрометирани фигури с вълчи апетит.  Опростачването на политическото пространство. Рейдърското  завземане на партиите. Това е голямата българска тема. И очаквам всички институции - служби, прокуратура, Народно събрание, партии ясно да се позиционират по този фундаментален за бъдещето ни проблем и да предприемат адекватни действия", каза президентът Румен Радев в Раднево, където участва в отбелзането на празника на града.


По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна