Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязаха 34 гола в 9 мача в турнира Лига на нациите

34 гола бяха отберязани в девет мача в турнира  Лигата на нациите.

В Лига "А" Германия срази Унгария с 5:0. Бундестимът показа зрелищен футбол и пропусна да вкара още голове във вратата на гостите. Никлас Фюлкруг даде начало на наказателната акция, а другите попадения в Дюселдорф реализираха Джамал Мусиала, Флориан Виртц, Александър Павлович и Кай Хавертц.

В другата среща от група 3 Нидерландия се наложи с 5:2 над Босна и Херцеговина. "Лалетата" демонстрираха много класа в атака, но и традиционните слабости в дефанзивен план. Джошуа Зиркзее, Тижани Райндерс, Коди Гакпо, Ваут Вегхорст и Чави Симонс бяха точни за домакините, а Ермедин Демирович и Един Джеко се разписаха за Босна и Херцеговина.

В ранния мач от програмата Фарьорските острови и Северна Македония завършиха 1:1. Домакините поведоха с гол от дузпа на Вийормур Давидсен в самото начало, но Енис Барди изравни малко след почивката, когато също беше точен от бялата точка.

В същата група 4 на Лига "С" Армения разгроми Латвия с 4:1. През първото полувреме и двата тима си отбелязаха по един автогол, а след почивката арменците бяха пълновластни господари на терена и зарадваха феновете в Ереван с убедителен успех.

Англия показа привлекателно лице под ръководството на новия селекционер Лий Карсли и спечели с 2:0 гостуването си на Ейре. И двата гола паднаха през първата част, а техни автори станаха Деклан Райс и Джак Грийлиш.

Грузия продължи да впечатлява и съкруши Чехия с 4:1. Двата отбора се срещнаха и на Евро 2024, където завършиха наравно, но днес Хвича Кварацхелия и компания бяха безпощадни. Звездата на грузинците откри резултата в Тбилиси от дузпа.

Украйна загуби с 1:2 от Албания в Прага. Украинците първи стигнаха до гол чрез Юхим Конопля в началото на второто полувреме, но Ардиан Исмаили и Ясир Асани донесоха победата на Албания.

Гърция победи Финландия с 3:0 в Атина. Фотис Йоанидис даде преднина на домакините в 23-ата минута, малко по-късно Бенджамин Калман си вкара автогол, а отново Йоанидис сложи точка на спора в 76-ата минута.

В единствения мач от Лига "D" Молдова победи с 2:0 като домакин Малта след попадения до почивката на Михаил Каймаков и Йон Николаеску от дузпа.
По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна