Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Селекционерът на Испания: Има още какво да подобряваме в играта си

Луис де ла Фуенте
Снимка: БТА

Селекционерът на европейския шампион по футбол Испания - Луис де ла Фуенте вярва, че отборът му все още има какво да подобрява след триумфа си на Евро 2024.

Испания спечели всичките си седем мача на шампионата в Германия това лято, включително победи над Италия, Германия, Франция и Англия, като последната беше с 2:1 на финала в Берлин.

Испанците обаче не стартираха убедително защитата на титлата си в Лигата на нациите след равенство 0:0 със Сърбия в Белград, а сега предстои ново гостуване - срещу Швейцария тази вечер.

"Винаги има място за подобрение, дори това, което направихме на Европейското“, каза Де ла Фуенте на пресконференция преди мача.

"Наясно сме, че ни чака много тежък съперник. Мисля, че заедно с нас на Евро 2024 те бяха един от отборите, които играха най-добре, с много добри футболисти. Ще видим два отбора на много високо ниво. Подхождаме към този мач, опитвайки се да покажем силните си страни и да минимизираме тези на съперника.

"Мачът може да е много обусловен от нашия стил на игра и състоянието на терена. Теренът не е в добро състояние и това може да повлияе много. Трябва да се адаптираме към обстоятелствата, не можем да направим нищо друго", каза де ла Фуенте.

Де ла Фуенте не се вълнува от притесненията, изразени от клубовете относно натовареността върху техните играчи, като 17-годишната звезда на Барселона Ламине Ямал изигра целия мач срещу Сърбия.

"Искам да кажа, че е благословия да имаш играч от неговия калибър, който да представя националния отбор в толкова много мачове. Ако не можем да изиграем 180 минути през септември, тогава не трябва дори да си правим труда. Ние ще направим това, което трябва да бъде направено. Представяме нашата страна, извеждаме най-добрите играчи и се стремим към победа. Имаме силна репутация, която трябва да поддържаме. Моят начин да правя това е като се грижа за всички играчи. Ако предпочитам определени играчи само заради техния клуб, няма да е честно", каза още селекционерът на испанците.


По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна