Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Яник Синер е носителят на титлата на US Open

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианецът Яник Синер завоюва титлата от Откритото първенство на САЩ по тенис при мъжете, а с това взе и чек за 3,6 милиона долара от наградния фонд.

Във финала в Ню Йорк пред препълнените трибуни на корт "Артър Аш" водачът в световната ранглиста победи американеца Тейлър Фриц с 6:3, 6:4, 7:5 за 2 часа и 17 минути.

Интрига в срещата до голяма степен липсваше, а очакванията на специалистите 22-годишният Синер да се поздрави с втората си титла от Големия шлем се оправдаха.

Мачът започна с пробив за италианеца, но Фриц, който дебютира във финали на турнири от Шлема, бързо се съвзе и върна пробива, за да поведе дори с 3:2 гейма.

Последва обаче нова серия за Синер, който спечели следващите четири гейма и взе първия сет.

Във втория двамата тенисисти печелеха подаванията си сравнително лесно, докато не се стигна до десетия гейм. В него Синер успя да осъществи нов пробив, което му донесе спечелването и на втората част на мача.

Най-драматичен се оказа третият сет. В него при резултат 3:2 гейма Синер имаше две точки за пробив, но Фриц ги отрази. Американецът изравни геймовете за 3:3, а след това реализира и пробив, с който се оказа с 5:3 напред в резултата. Той обаче не успя да затвори сета, позволи на Синер да изравни при 5:5, а след това италианецът не пропусна възможността да направи и още един пробив, който да му донесе победата и мечтания трофей.

Синер, който по-рано през годината спечели Откритото първенство на Австралия, стана първият италианец, който става шампион при мъжете на "Флъшинг Медоус". В същото време Фриц пропусна да донесе първа титла за американския мъжки тенис от 2003 година насам, когато в същия турнир триумфира Анди Родик. Той обаче ще може да се задоволи с 1,8 милиона долара от наградния фонд.


По публикацията работи: Владислав Стоянов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна