Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роналдо спаси Португалия, еврошампионът Испания е неудържим (резултати)

Кристиано Роналдо осигури поредна победа на Португалия.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Португалия победи с 2:1 Шотландия във втория си мач от тазгодишното издание на Лигата на нациите. Кристиано Роналдо отбеляза решаващия гол за "мореплавателите", въпреки че беше оставен на пейката. Суперзвездата се появи на почивката и в 88-ата минута донесе трите точки на своя тим на "Луж" в Лисабон. Попадението беше под номер 901 в кариерата на Роналдо и 132-о с екипа на националния отбор. Шотландия изненадващо поведе чрез Скот Мактоминей още в началото, но не можа да удържи мощния щурм на домакините. Бруно Фернандеш изравни в 54-ата минута, за да дойде часът на Кристиано, който осигури успеха на португалците и ги прати на върха в група 1 на Лига "А"с пълен актив от 6 точки.

Испания записа впечатляваща победа с 4:1 в гостуването си на Швейцария в Женева от Лига "А", група 4 в Лигата на нациите. Настоящият носител на трофея демонстрира огромната си класа и успя да стигне до този успех, въпреки че игра с човек по-малко от 20-ата минута, когато Робин льо Норман получи директен червен картон. Домакините пък имат много за какво да съжаляват, тъй като пропуснаха доста положения пред Давид Рая, удариха греда, а и два техни гола бяха отменени. Иначе за успеха на "Ла Фурия" се разписаха Хоселу в 4-тата, Фабиан Руис в 13-тата и 77-ата минута и Феран Торес в 80-ата минута. За домакините точен бе Зеки Амдуни в 41-вата минута.

Ден преди да навърши 39 години, Лука Модрич отново демонстрира огромната си класа. Капитанът на хърватския национален отбор отбеляза красив гол от пряк свободен удар и донесе победата с 1:0 над Полша в Лигата на нациите. "Ватрените" са втори в група 1 с 3 точки, колкото имат и поляците.

Резултатите
Лига А: Дания - Сърбия 2:0, Хърватия - Полша 1:0, Португалия - Шотландия 2:1, Швейцария - Испания 1:4
Лига С: Словакия - Азербайджан 2:0, Швеция - Естония 3:0
Лига D: Гибралтар - Лихтенщайн 2:2

По публикацията работи: Владислав Стоянов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна