Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургас е домакин на 11-ия годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и спа туризъм

Снимка: bubspa.org

Бургас ще бъде домакин на 11-ия годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, който ще се проведе под патронажа на президента Румен Радев.

Събитието подчертава стратегическото значение на здравния туризъм за икономическото и социалното развитие на страната. Сред основните теми ще бъдат проблемите при привличане на туристи и квалифицирани кадри от трети страни, иновации и устойчивост в Медикъл/СПА и спа бизнеса, включително използването на нови технологии и дигитални решения за подобряване на клиентското изживяване, стратегии за маркетинг и реклама, които да позиционират България като водеща дестинация за здравен туризъм на международните пазари. Ще бъде отделено специално внимание на таласотерапията като здравословен начин на живот, образование и медицина, с фокус върху уникалните ресурси на Българското Черноморие. Сийка Кацарова – председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм допълва:

"Да помолим политиците да включат здравния туризъм и специално министърът на здравеопазването в здравната политика на страната, тъй като в момента програми за превенция има, но те са свързани с ваксини, профилактични прегледи. Няма програми за превенция, свързани чрез използване на минералния ресурс на България, както е в много други страни".

Единадесетият годишен конгрес на Български съюз по балнеология и СПА туризъм е организиран в партньорство с Министерство на туризма и с подкрепата на община Бургас. Той се утвърди като най-значимото събитие за сектора на здравния туризъм в България.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна