Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 140 издателства участват в "Алея на книгата" в София

Снимка: БГНЕС

Най-голямото пътуващо книжно изложение "Алея на книгата" се открива днес. Шатрите на издателите ще бъдат разположени до НДК през цялата седмица, а организатор е асоциация "Българска книга".

Над 140 издателства от цялата страна ще предложат своите най-нови, интересни и търсени заглавия до неделя включително. Шатрите, 59 на брой, вече са разположени на пешеходния участък на бул. "Витоша" в столицата и в парка пред Националния дворец на културата.

Идеята на инициативата е книгите да отидат при хората, за да се повиши мотивацията за четене и интересът към литературата. Предвидена е и богата съпътстваща програма с над 70 събития – премиери на книги, срещи с поети, писатели и преводачи, игри и работилници за деца.

За първи път по време на изложението през почивните дни (на 14-15 септември), ще се проведе и фестивал за нехудожествена литература – "Наука, Изкуство и Култура". В рамките на тези два дни пилотното издание на фестивала ще представи творби в следните категориите "История", "Изкуствознание", "Културен туризъм", "Себепознание" и "Етнология".

Шатрите на издателите ща работят от 10 сутринта до 8 вечерта.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна