Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Самостоятелна изложба на Григор Малинов в Чикаго

Снимка: Елена Цанева

В Чикаго започна поредицата от есенни изложби. Като част от нея е и самостоятелна изложба на художника Григор Малинов, която бе открита в галерия "Багрена".

Изложбата е озаглавена "Пулсът на красотата" и е първата изява на Григор Малинов във Ветровития град. Представени са 21 платна маслена живопис - пейзажи, натюрморти, женски образи, уловени отблизо, цветове, които  изпълват пространството, топли, наситени, преливащи в невероятна хармония.

Художникът казва, че фигурата е привлекателна за него, но не по-малко привлекателен е и цветът като основен  фактор и начин на изразяване в картините му. Роден в Пловдив, завършил "Живопис" във Великотърновския университет Григор Малинов живее сега в Сан Франциско. В САЩ е близо 25 години, но казва:

"Аз съм роден българин, израснал българин и съм се обучавал в България като художник, така че всяка моя картина…си е по-скоро истински българска".

Художникът има досега близо 14 самостоятелни изложби в България, Норвегия, Франция и САЩ, както и участия в общи изложби, а негови картини са притежание и на много частни колекции в различни точки по света.


По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна