Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Увеличават се жертвите на тайфуна Яги във Виетнам

Срутен мост във виетнамската провинция Футхо от наводнение, причинено от тайфуна.
Снимка: БТА

Мост се срути, а автобус беше отнесен от свлачище в Северен Виетнам след тайфуна Яги и предизвиканите от него наводнения и свличания на кални маси, които причиниха смъртта на най-малко 59 души в страната, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Виетнамският заместник министър-председател Хо Дук Фок заяви, че в провинция Футхо при срутването на моста в река са паднали 10 превозни средства и 13 души, пътували в тях, се издирват. Трима души са извадени от реката и откарани в болница.

Пътнически автобус, превозващ 20 души, беше пометен от свлачище в планинската провинция Каобанг. На място е изпратен спасителен екип, но придвижването дотам е затруднено заради други свлачища, блокирали пътя, допълни ДПА.

Стихията нанесе щети на над 3000 къщи, 120 000 хектара оризови полета са наводнени, а повече от 1000 риболовни стопанства са унищожени.

Тайфунът Яги е най-силният, връхлитал от десетилетия Виетнам. Той отслабна вчера, но метеорологичната агенция на страната все още предупреждава, че продължаващите валежи могат да причинят още наводнения и свлачища.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна