Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На кръгла маса: Обсъждат опасни ли са стоките от китайските платформи за онлайн търговия

Снимка: Pixabay

Бързото и безконтролно навлизане на китайските платформи за онлайн търговия, съмнителното качество на продуктите и здравните последици от това, ще бъдат фокусът на кръгла маса, организирана от Българската стопанска камара и Българската асоциация кръгов текстил. Целта на форума е да посочи здравния риск, както и да компрометира установените лоялни търговски практики.

Форумът ще акцентира върху китайските платформи за бърза мода и стоки, които според организаторите често са заплаха за здравето и бизнеса.

Цел на Стопанската камара и Асоциация "Кръгов текстил" е да дадат повече гласност на проблема с агресивните търговски практики на китайските онлайн платформи за търговия, които, твърди българският бизнес, предлагат продукти със съмнително качество и без проследимост.

В дългосрочен план, тези съмнителни стоки и търговски практики, които навлизат през китайските платформи са и предпоставка за сериозни негативи върху околната среда.

По време на дискусията ще се чуят експертни мнения, които изразяват различни гледни точки и ще бъдат обсъдени възможните мерки за разрешаването на проблема с безконтролната търговия.

Във форума ще се включат представители на здравните власти, на приходните агенции, на рециклиращите индустрии и на потребителите.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна