Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МС с предложения за подобряването на изборния процес

Димитър Главчев
Снимка: БТА

Министерският съвет ще направи предложения за подобряването на изборния процес, съобщи служебният премиер Димитър Главчев в началото на редовното правителствено заседание.

Предложенията ще бъдат изпратени на ЦИК.

В дневния ред на кабинета е заложено да определи тарифите на БНР и БНТ за предизборната кампания. В началото на заседанието Главчев засегна няколко ключови теми, сред които началото на учебната година, буферните паркинги по границата и безводието.

Редица задачи постави в началото на правителственото заседание служебният премиер Димитър Главчев. в навечерието на новата учебна година е притеснителен "големият документооборот между родители, учители и педиатри - хартиен документооборот".

Заради това той настоя "да може да се дигитализира така наречената профилактична здравна карта", за да се достигне европейско равнище.

Кабинетът ще излезе с предложение към ЦИК "за подобряване на качеството на изборния процес и предотвратяването на неговото опорочаване".

Държавният интерес ще бъде запазен, каза Главчев, като акцентира върху темата с буферните паркинги.

Краткосрочни и дългосрочни мерки се набелязват и се решаване на проблема с безводието в страната, каза още служебният премиер.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна