Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявиха частично бедствено положение в Белослав (СНИМКИ)

Частично бедствено положение беше обявено в община Белослав след гръмотевичната буря и излелия се проливен дъжд, съобщават от администрацията.

Мярката е във връзка с възникналата необходимост от провеждане на неотложни аварийно-възстановителни работи и ликвидиране на щетите.

Зоната на пораженията е районът на открития отводнителен канал по протежението на ул.“Иван Вазов“ и района на дере в кв.“Акациите“.

Между 4.00 и 6.00 часа тази сутрин на територията на община Белослав в резултат на интензивния валеж значително се е повишило нивото на водите в отводнителния канал. Пропаднали са големи земни маси, наноси от сухи треви и клони, избуяла растителност – храсти, дървета, както и нерегламентирано изхвърлени строителни материали. Всички те са затруднили значително проходимостта на канала. Тези обстоятелства са довели до почти пълното разрушаване на рибния пазар. Поройният дъжд е запушил дерето, от което водите се оттичат към Плавателен канал 2. Това е причинило наводнения в жилищни сгради, уточняват от общинската пресслужба.

В резултат на интензивния валеж е настъпило рязко и драстично повишаване на водното ниво на водите, протичащи през дерето в кв.“Акациите“. Това е причинило заливане на прилежащите дворове. Засегнати са множество частни имоти и сгради в тях.

Община Белослав въвежда временни ограничения, за да започнат неотложни аварийно-възстановителни работи и отстраняване на щетите от възникналото бедствие.

Забранява се движението в участък в района на открития отводнителен канал, заключен между улиците „Иван Вазов“ и ул.“Св. св. Кирил и Методий“.

Необходимо е и да се спазва въведената от Пътно управление Белослав – Аврен временна организация за движение на ППС по ул.“Христо Ботев“ в Белослав.

Снимки: Румен Сарандев




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна