Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Директорът на македонската опера: За нас Софийската опера е от първа класа

Оливер Арсовски
Снимка: БГНЕС

Директорът на Националната опера и балет на Република Северна Македония Оливер Арсовски заяви, че в страната му има огромен респект към Софийската опера и балет и това е първокласна сцена. 

Ръководената от него трупа ще гостува у нас в петък с постановката "Набуко" от Джузепе Верди. 

Преди ден стана ясно, че президентът на Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова ще присъства на представлението заедно с министъра на външните работи и външната търговия Тимчо Муцунски и министъра на културата Зоран Лютков. 

Ето какво още каза Арсовски:

"За нас в Македония Софийската опера и балет е опера от първа класа. Когато получихме поканата от акад. Пламен Карталов да гостуваме в София, приехме с огромно задоволство. Надявам се, че ще дадем изключително качество с представлението "Набуко" на 13 септември".

Посланикът на Република Северна Македония у нас Агнеза Руси-Поповска заяви, че двата оперни театъра - българският и македонският, показват пример за сътрудничество.

"За мен като посланик на РСМ е изключителна привилегия да съм свидетел на такъв културен обмен в такива размери“.

Гостуването на Националната опера и балет на Република Северна Македония в България се случва след големия успех на нашата оперна трупа през месец май в Скопие със спектакъла "Валкюра" от Вагнер.

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна