Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обилните валежи в област Добрич наводниха частни и обществени сгради

Снимка: Силвия Георгиева, Facebook

Обилните валежи в област Добрич наводниха частни и обществени сгради, нарушена на места е и инфраструктурата. Населени места в община Каварна са останали без ток и вода. По данни на Метеостанция Добрич падналият дъжд в Каварна е 60 литра на квадратен метър.

Силен дъжд, придружен с гръмотевици, причини редица проблеми в община Каварна. По информация на началника на пожарната служба в морския град гл. инспектор Олег Трайчев 17 сигнала са получени за наводнени приземни етажи на жилищни сгради, банка и читалището. Екип на пожарната отводнява и подстанция „Каварна”, където е наводнено приземното помещение, в което са разположени помпите, доставящи вода в града. 

Два екипа работят по отводняването на сградите. По информация на Община Каварна с нарушено водоподаване в момента са части от гр. Каварна, селата Раковски, Хаджи Димитър, П. Чунчево и Камен Бряг. При необходимост от въвеждане на режим на водоподаването, населението в засегнатите райони ще бъде уведомено в най-кратки срокове. Екипи на ВиК Добрич и Електроразпределение Север АД работят по отстраняване на авариите и възстановяване на нормалното водоподаване и електрозахранване.

Падналият дъжд в областния център Добрич също създаде проблеми. Пожарната служба продължава работа по поредица от сигнали за наводнени приземни етажи в жилищни и обществени сгради. Наблюдават се деретата и канала в града. По данни на Метеостанция-Добрич падналият дъжд в Добрич е 44 литра на квадратен метър.

Чуйте повече в звуковия файл:




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна