Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Машонов е новият шеф на полицията в Пловдив

| обновено на 11.09.24 в 18:15
Снимка: Фейсбук, Г. Машонов

Нов директор има полицията в Пловдив. Това е Георги Машонов, който е бивш шеф на РУ в село Труд и е познато лице за служителите на вътрешното ведомство. 

Изненадващата рокада е била оповестена в края на работния ден от служебния вътрешен министър Атанас Илков, който също оглавяваше дирекцията преди години.

"Вие го познавате, той е с дълъг професионален опит, доказан професионалист. Бил е на няколко ръководни длъжности, началник на Второ РУ, сега е началник на Труд. Разчитам изключително много на него, защото се е доказал като добър служител, коректен, с много добър опит", каза пред журналисти министър Илков след края на представянето на Машонов пред личния състав на дирекцията на полицията в Пловдив. 

Министърът подчерта, че е искал ОД на МВР - Пловдив да бъде с директор с постоянна заповед, който да даде сигурност и мотивация на колегите си, тъй като досегашният директор Димитър Събчев е бил с временна заповед.

"Предстои ни да организираме честен и прозрачен вот. При всички случаи ще трябва да увеличим оборотите на работа", каза още министър Илков.

Той подчерта, че Машонов сам ще си подбере екипа, с който да работи. 

До днес временен директор на пловдивската полиция бе Димитър Събчев, който пое дирекцията след трагедията, при която 7–годишно дете застреля баща си полицай. Тогава Георги Чергов бе сменен от предишния МВР министър Калин Стоянов. 

Според запознати Георги Машонов има повече от 30-годишен опит в системата на МВР. Притежава дългогодишен стаж и като криминалист. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна