Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВВС обяви трансфера на бившия капитан на Лийдс в ЦСКА София

Лиъм Купър
Снимка: БТА

Шотландският централен бранител и бивш капитан на Лийдс Юнайтед - Лиъм Купър, който преди ден пристигна в София, се присъедини към тима на ЦСКА София, съобщи английската телевизия ВВС. 33-годишният футболист бе свободен агент след края на договора му с Лийдс в края на юни.

Трансферът сложи край на 10-годишния му престои в английския клуб, където записа 263 мача и помогна за промоцията във Висшата лига през 2020-а.

"След 10 години, седем като капитан, е време да кажем сбогом", написа Лиъм Купър в социалната мрежа "Екс".

"Напускам клуба, горд от това, което постигнахме заедно. Никога не съм бил перфектен, но през цялото време се опитвах да представям вас и клуба с достойнство и скромност по всяко време", добави защитникът.

Изпълнителният директор Ангъс Киниър нарече шотландския национал "войн на терена и посланик извън него".

Представителният тим на ЦСКА имаше интензивен тренировъчен график през днешния ден с две занимания, които се проведоха на клубната база в Панчарево.

По време на сутрешната тренировка футболистите на старши треньора Александър Томаш наблегнаха на физически натоварвания с и без топка и упражнения за усъвършенстване на кондиционното състояние, докато след обяд треньорският щаб акцентира върху различни тактически варианти и отигравания. Второто занимание завърши с двустранна игра.

Всички футболисти на "армейците" са в добро здравословно състояние, като на облекчен режим тренираха единствено Християн Петров, Йоан Борносузов и Станислав Шопов, които вчера записаха участие за младежкия национален отбор на България срещу Полша.

Към подготовката на ЦСКА за двубоя с Локомотив (София) в понеделник в Първа лига все още не са се присъединили единствено Годуин Коялипу и Матиас Фаетон, които имаха ангажименти с националните отбори съответно на Централноафриканска република (ЦАР) и Гваделупа.


По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна