Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Часове след дебата им, Тръмп и Харис заедно почетоха жертвите на 11 септември

Часове след първия им и засега единствен предизборен телевизионен дебат вицепрезидентът Камала Харис и бившият президент Доналд Тръмп се събраха отново пред мемориала на жертвите от атентатите от 11-септември 2001 година в Ню Йорк.

Камала Харис и Доналд Тръмп се ръкуваха и размениха няколко думи въпреки оспорвания им телевизионен дебат предишната вечер, след което заеха местата си редом до президента Джо Байдън, за да участват в церемонията по отдаване на почит към жертвите на най-тежката терористична атака в американската история, която се проведе на мемориала изграден на мястото на срутените при атентатите от 11 септември сгради на Световния търговски център.

Редом до Тръмп застана и неговият кандидат за вицепрезидент сенатор Джей Д. Ванс. На церемонията присъстваха още и синовете на Доналд Тръмп - Ерик и Доналд Младши, както и бившите кметове на Ню Йорк Майкъл Блумбърг и Рудолф Джулиани. В близост до Камала Харис беше и лидерът на мнозинството в Сената – демократът Чък Шумър, както и губернаторът на Ню Йорк Кeти Хокул.

„Вашингтон поуст“ коментира, че екипът на Харис е дал да се разбере, че на 11-и септември няма да имат намек за политика, тъй като тя почита тези, които са загубили живота си в терористичните атаки.

Но въпреки това изданието определя събирането заедно на мемориала на Харис, Байдън, Тръмп и Ванс като поразително, коментирайки, че явно кандидатката на демократите иска по директен, но фин начин да си върне мантията на патриотизма, която беше по-асоциирана с Тръмп и републиканците през последното десетилетие.

По време на церемонията говориха основно представители на семействата на жертвите, като част от тях бяха деца на загинали, родени след атаките, а други разказаха спомени за своите близки или по-далечни роднини загубили живота си в трагичните събития преди 23 години.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна