Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На първо четене: Депутатите гласуват Закон за насърчаване на доброволчеството

Снимка: БТА

Народните представители ще започнат работата си с  гласуване на първо четене на Закон за насърчаване на доброволчеството.

Депутатите ще обсъдят и промени в Закона за физическото възпитание и спорт. Вносителите от "Възраждане" предлагат треньорите, подготвили медалисти от параолимпийски игри, също като състезателите да имат право на пожизнена месечна премия.

Народните представители трябва да ратифицират и две споразумения. Едното е с Банката за развитие на Съвета на Европа като бенефицент по рамково споразумение с Българската банка за развитие в подкрепа на микро-, малки и средни предприятия за създаване и запазване на работни места и опазване на околната среда. Другото е Административно споразумение между Съвместното предприятие "Интегрални схеми" и Министерството на иновациите и растежа.

В програмата е включено и обсъждане на първо четене на още два законопроекта. Законопроектът за лицата, обслужващи кредити и купувачите на кредити, урежда условията и реда на дейността им. Промените в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина предвиждат където бъде установен недостиг на работещи аптеки, да се създаде правна възможност за поставяне на автомати за продажба на лекарства.

Депутатите трябва да решат и дали да разрешат на нечленуващите в парламентарни групи да станат част от парламентарните комисии. Сега те нямат това право.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени