Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СОС гласува допълнителни средства за разширяване на системата за разделно събиране на отпадъци в София

Снимка: Ани Петрова

Допълнителни средства, с които да се разшири системата за разделно събиране на отпадъци в София, ще бъдат гласувани на днешното заседание на Столичния общински съвет. 

От Столичната община планират да увеличат броя на контейнерите за събиране на отпадъци от хартия, пластмаса, стъкло и метал, както и да разположат кофи за хранителни отпадъци по кварталите.

За целта е предложено отпускането на до 2 800 000 лева, като част от средствата ще се насочат и към изграждане на повече от т.нар. зелени острови – обособени места с контейнери за различните видове отпадъци.

Общинските съветници ще разгледат и предложение за отпускане на до половин милион лева за почистване на графити по обществени места и за закупуване на техника за този вид почистване.

При закрити врата ще бъде разгледано предложението за сключване на извънсъдебно споразумение между болница „Шейново“ и едно от семействата на разменените бебета.

По информация на БНР двете страни са се разбрали за обезщетение от 70 хиляди лева, което да бъде изплатено на майката за вредите от раздялата й с детето.

Освен това на болницата ще бъдат отпуснати средства за монтаж на пожароизвестителна инсталация.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени