Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов не одобри идеята за отдалечен от партиите експертен премиер

Снимка: БТА
Чуй новината! Чуй новината:

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи като неработеща идеята на ПП-ДБ за правителство, начело на което да стои максимално отдалечен от партиите и експертен премиер.

"Ако лидерите и партиите не предлагаме управление, как ще дойде неутрален човек, ще стъпи на програми, ще избере министри, които никой не познава, и ще започне да управлява с мнозинство в парламента", аргументира се той пред журналисти в кулоарите на парламента.

"Кой ще предложи неутрален човек, и в момента, в който бъде предложен, той няма ли да е партиен?", попита Борисов и продължи с въпросите: "Какво би се случило, ако този неутрален човек се заиграе с някоя партия?".

Той обаче отказа да коментира процесите в ДПС.

"Всеки ден ли ще се занимаваме с турски сериали, извинете? Всеки ден ли ще се занимаваме с ДПС? От 240 депутати, те ще имат 20-30. Останалите са важни", заяви Борисов.

Засега ГЕРБ-СДС няма да внася промени в Изборния кодекс за смесена избирателна система, тъй като не е получил подкрепа от останалите парламентарно представени формации.

"Нещо подобно на 2009 г. Бях провокиран от изказванията на политическите лидери, когато регистрираха партиите. Едно и също се говори много пъти. Дори анализаторите казват, че нищо различно не се предлага, макар че 39 партии и коалиции мисля, че са достатъчно всеки българин да намери за кого да гласува", настоя Бойко Борисов. 


По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна