Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Къдринка Къдринова: Най-важни са достойнството, свободата и независимостта на медиите

Къдринка Къдринова
Снимка: БГНЕС

Новият член на Съвета за електронни медии Къдринка Къдринова от квотата на президента беше представена официално на днешното заседание на медийния регулатор. Къдринова смени в СЕМ Соня Момчилова, чийто мандат изтече. Изпълняващият длъжността председател на Съвета Габриела Наплатанова подчерта:

"Тя беше назначена с указ на държавния глава Румен Радев от 2 септември тази година. Тя е сред утвърдените журналисти международници в България. Родена е в Рим, завършила е Факултета по журналистика на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Има над 40 г. опит с непрекъсната журналистическа работа в медиите".

Къдринка Къдринова заяви, че най-важни са достойнството, свободата и независимостта на медиите, както и защитата на правата на журналистите:

"Първите коментари, които прозвучаха по мой адрес, за съжаление дойдоха от един политик и доста медии подеха този наратив, който бе лансиран от въпросния политик, което, разбира се, създаде един негативен ореол около мен. Бих искала да уверя, че съм човек, който наистина спазва конкретни принципи и цялата моя дейност ще бъде подчинена на интересите на обществото, както споменах свободата на медиите, правата на журналистите и спазване на всички права, гарантирани в европейската Харта за основните права в ЕС".

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна